Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka grillowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 250 - 300 g stek
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka grillowany

Kroki postępowania

1
Tuńczyka umyć i osuszyć w papierowym ręczniku.
Ułożyć na talerzu.
Krok 1 - Stek z tuńczyka grillowany foto
2
Natrzeć oliwą z oliwek, posypać pieprzem cytrynowym, pieprzem czarnym i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do lodówki do zamarynowania na około 20 minut.
Krok 2 - Stek z tuńczyka grillowany foto
3
Włożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub tradycyjnego, czy elektrycznego grilla. Grillować po 3 minuty z każdej strony. Podawać z sałatką i dowolnymi dodatkami do obiadu.
Krok 3 - Stek z tuńczyka grillowany foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.01.2017 09:48
pyszyne danie
olkaaa 21.01.2017 15:15
brzmi ciekawie
agnieszka214 21.01.2017 14:21
Takiego tuńczyka mogłabym zjeść
Krzysztof15 21.01.2017 14:12
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak