Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki zjagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/4szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1/4szklanki
jajko 1
mleko 3/4 szklanki
olej rzepakowy 3 łyżki
jagody 3/4szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki zjagodami

Rozgrzej piekarni do temp 200stopinii ułóż na dwóch blachach papierowe foremki do babeczek .Przesiej do dużej miski mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.Do drugiej miski wbij jajko i roztrzep je widelcem po czym domieszaj mleko oraz olej .Wlej płyne składniki do suchych składników i całość dobrze rozrób masa nie powina byc grudkowata.Nastepnie dołóz do niej jagody i delikatnie wymieszaj.Rozłóż ciasto do foremek i piecz na złoty kolor przez ok 15-18 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patelka 28.09.2010 19:07
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak