Sposób przygotowania

Słoiki umyć, wyparzyć (4 po 250 ml lub 2 po 500 ml). Pomidorki oczyścić. Czosnek obrać. Do słoików powkładac pomidorki - całe, czosnek i zioła, zalać oliwą, tak by składniki były przykryte. Zamknąć, odstawić w chłodne miejsce na 4-5 dni. Po tym czasie są gotowe do spożycia. Są idealne zimną do sosoów na bazie pomidorów, a także do kanapek czy sałatek.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    muszę wypróbować
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    robiłam faktycznie sa super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mam właśnie takie pomidorki i nie wiedziałam co z nimi zrobić, przepis zapożyczam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię pomidorki koktajlowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !