Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z kaszą gryczaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
koperek 2 łyżki
bulion warzywny 2 szklanki
kasza gryczana 1 woreczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z kaszą gryczaną

Do garnka wlewamy bulin i dodajemy 2 szklanki wody, wrzucamy udka i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy udka i zdejmujemy mięso, kroimy na kawałki. Pieczarki kroimy w plastry, papryki w kosteczkę cebulę również. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię w olejem i smażymy kilka minut. Przekładamy wszystkie składniki do garnka. Doprawiamy paprykami, solą i pieprzem, czosnkiem. Dusimy 10 minut, dodajemy koper i podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.01.2017 23:12
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak