Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w cieniutkie plasterki, cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy i mieszając 5 min. smażyć ziemniaki i cebulę. Jajka dokładnie roztrzepać lub zmiksować, doprawić szczypta soli i pieprzu, Patelnię z ziemniakami zdjąć z ognia i ostudzić. Równomiernie polać ziemniaki roztrzepanymi jajkami. Resztę oliwy rozgrzać na innej patelni i przełożyć na nia mase ziemniaczano-jajeczna. Nakryć i smażyć na małym ogniu, ok . 6min.Podajemy z warzywami

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jedna z moich ulubionych zup
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !