Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka czerwona 1 szt
groszek zielony 140 g
jogurt naturalny 4 łyzki
majonez 2 łyzki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

ajka gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Jajka układamy na talerzykach. Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę. Jajka posypujemy papryka i groszkiem. Z jogurtu, majonezu i koperku przygotowujemy dressing. Doprawiamy go do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Dresingiem polewamy sałatkę. Całość dekorujemy gałązka koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 22.01.2017 15:43
bardzo dziękuję :)
Edita 20.01.2017 10:51
fajny przepis
MonikaW 20.01.2017 08:32
zdrowo, ładnie i smacznie
MagdalenaIC 20.01.2017 00:44
Prosto i pysznie :)
halina17 19.01.2017 22:42
Ładnie podana sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak