Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki sosu:szklanka mleka, 5 dag gorzkiej czekolady, 2 żółtka, łyzka cukru, łyzeczka spirytusu
cukier puder 5 łyżeczek
śmietana 1 łyżka
rum 1 łyżeczka
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące naleśniki

Migdały sparzyć i obrać, rodzynki namoczyć i odstawić na godz. Orzechy zmielić połączyć z dżemem, cukrem pudrem i śmietaną, wyrobić masę. Dodać pokrojone w płatki migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki.Masę skropić rumem i wymieszać. Każdy naleśni8k posmarować przygotowaną masa i złożyć na cztery części. Naleśniki ułożyć warstwami w żaroodpornym naczyniu, wstawić na kilka minut do piekarnika nagrzanego do tem. 200 stopni. W tym czasie przygotować sos, mleko z cukrem i czekoladą gotować,aż do rozpuszczenia składników. Następnie zdjąć z ognia i ciągle mieszając, powoli wlewać do żółtek. Gorącym sosem polać naleśniki, skropić spirytusem i zapalić, podawać płonące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.04.2011 14:16
ale fajne te naleśniki na zdjęciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak