Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola jabłkowo-cynamonowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
2 jabłka
1 szklanka rodzynek
pół szklanki ziaren słonecznika
pół szklanki otrębów żytnich
pół szklanki siemienia lnianego
pół szklanki płynnego miodu
płaska łyżeczka cynamonu

Przepis i sposób przygotowania na: Granola jabłkowo-cynamonowa

Jabłka obieramy i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach. W misce mieszamy resztę składników (poza rodzynkami), dodajemy jabłka i dokładnie mieszamy. Zawartość miski rozsypujemy na blasze do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach - do zrumienienia. Pamiętajcie o częstym mieszaniu granoli, żeby się nie przypaliła. Po upieczeniu dodajemy rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 19.01.2017 09:39
fajny przepis
benka 18.01.2017 18:01
Pyszna i wiemy co jemy :)
Agnieszka-87-25 18.01.2017 17:01
super smakołyki
MagdalenaIC 18.01.2017 15:20
Uwielbiam domowe granole :)
endzi
endzi 18.01.2017 15:10
Zdrowo i pysznie :)
Aleksandra/Olcia 18.01.2017 14:44
super!można zapakować ze sobą do pracy i schrupać z jogurtem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak