Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 7 sztuk
pieczarki 300 g
majonez 2 - 3 łyżki
cebula 2 plastry
sól i pieprz
kurkuma szczypta
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem pieczarkowym

Pieczarki oczyszczamy i drobno siekamy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Na maśle podsmażamy pieczarki wraz z cebulką. Delikatnie solimy i pieprzymy. Smażymy tak długo aż płyn całkowicie odparuje. Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i rozcieramy je widelcem. Do wystudzonych pieczarek dodajemy żółtka, majonez, kurkumę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.01.2017 19:05
smaczna przystawka
Wiesława1 18.01.2017 08:26
Super pomysł
Krystyna32 18.01.2017 07:59
bardzo smaczne
w mojej kuchni 18.01.2017 00:11
bardzo lubię z takim nadzieniem
Renataj 17.01.2017 23:49
Apetyczne jajka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak