Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z ziołami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt.
oliwa 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z ziołami

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy. Mniejsze ziemniaki kroimy w ćwiartki, a większe -w grubsze słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone ziemniaki i obtaczamy w oliwie z przyprawami. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-30 min, aż ziemniaczki zrobią się rumiane i chrupiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 25.01.2017 01:02
Prosto i pysznie :)
Bernadeta1 22.01.2017 17:18
szybkie i smaczne jedzonko
KuchniaMagdaLeny 17.01.2017 23:58
Dziękuję :)
w mojej kuchni 17.01.2017 17:45
dobre ziemniaki do maślanki
Agnieszka-87-25 17.01.2017 16:32
pyszne do obiadu
ewelinapac 17.01.2017 09:50
Uwielbiam takie ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak