Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
rodzynki 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Filety zalać wodą na 2 godziny, przynajmniej raz zmienić wodę.
Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na godzinę, odcedzić.
Cebulę pokroić w piórka, posolić. Zeszklić na rozgrzanej oliwie.Dodać koncentrat, cukier i sok z cytryny. Dusić jeszcze 2 minuty, odstawić i wystudzi.
Dodać odcedzone rodzynki. Wymieszać . Śledzie pokroić w dzwonka, dodać do zalewy . Wymieszać. Przełożyć do słoika, odstawić na 4 godziny do przegryzienia.
SMACZNEGO!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.01.2017 20:52
uwielbiam śledzie w każdej postaci, pyszne
Grazyna0211 17.01.2017 14:41
super śledziki
Marcepanowy kącik 17.01.2017 11:39
Pyszne i zapisuję sobie :)
Wiesława1 17.01.2017 09:36
Pyszny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak