Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    muszę wypróbować ten przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobra, ciasto zagniotę sama bo jakoś nie lubię gotowców - wyjątkiem jest francuskie bo tego sama nie zrobię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !