Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein ),mięso z udka kurczaka ugotowanego w zupie
cebula 1 szt. mała, podsmażona na oleju
olej 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 05.05.2011 20:48
pycha
ewa19a 16.03.2011 22:01
super
SmacznaPyza 01.11.2010 11:14
dobra, ciasto zagniotę sama bo jakoś nie lubię gotowców - wyjątkiem jest francuskie bo tego sama nie zrobię
Łucja1 29.08.2010 10:50
muszę wypróbować ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak