Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1udko z kurczaka,25 dag cienkiej kiełbasy typu śląska,¼ małej główki kapusty ( najlepiej młodej )
4 średnie ziemniaki ,2 łyżeczki kminku,1 łyżka usiekanego koperku
przyprawa uniwersalna
bulion 1 kostka
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/8 szt.
pomidor 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami :

Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w ósemki . Marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka ,pokrojoną w pół plasterki kiełbasę , kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać Bulionetki i kminek . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje)
Pomidory sparzyć , obrać ze skóry i pokroić w kostkę .Wrzucić do zupy .Gotować 10 minut. Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami .
Obrać mięso z udka z kości , skórek i chrząstek i włożyć do zupy .Wsypać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.03.2011 17:21
cudo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak