Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie księżyce z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
tabliczka gorzkiej czekolady (15 kostek)
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie księżyce z czekoladą

Ciasto francuskie dzelimy na 15 kwadratów. Na każdym z nich układamy kostkę gorzkiej czekolady, zlepiamy tworząc półksiężyc. Żółtko rozbełtać, posmarować przygotowane półksiężyce, piec około 20 minut w temperaturze 210-220 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 01.09.2010 13:23
pyszne
plocia 29.08.2010 20:35
mniam mniamm aż ślinka cieknie
kamilaj 29.08.2010 19:06
mmmmmmmm to musi byc pychotka
christopher1 27.08.2010 11:51
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak