Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 50 dag
cebula 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
marynowana ostra papryczka ok. 8-10 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
ser żółty 10 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z serem

Bułkę namoczyć w mleko. Obraną cebulę, ostrą, marynowaną papryczkę grubo siekamy, dodajemy do mięsa. Jajko i odciśniętą bułkę wraz z solą i pieprzem wyrabiamy z masą mięsną. Ser żółty krimy w grybą kostkę, każdą oblepiamy mięsem, formujemy kulki. Samażymy na rozgrzanym oleju na złoto (ok. 10 minut). Podawać z sosem tzatziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 01.09.2010 13:23
pyszne
plocia 29.08.2010 20:34
bardzo smaczny przepis
kamilaj 29.08.2010 19:06
takie danie najlepiej smakuje jak jest gorące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak