Sposób przygotowania

A gdzie jest powiedziane , że jajecznica musi być bezkształtna ?
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, a potem dorzucić szynkę smażyć przez chwilę .Potem dodać papryki, pomidory i szczypiorek . Dusić 5 minut. Wbić jajko , wymieszać, smażyć. Posolić i popieprzyć .Smażyć tak by całe jajko było dobrze ścięte .
Włożyć do foremki do formowania ryżu ( kształt obojętny ) i ścisnąć .Najlepiej robić to nad patelnią bo po uciśnięciu wycieknie tłuszcz i sok .Wyłożyć na podgrzany talerzyk , udekorować - podawać natychmiast , żeby jajecznica nie ostygła .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    PIękna i pyszna :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pomysłowe i pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagoda4

    smakowicie wygląda ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagoda4

    smakowicie wygląda ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pomysłowe super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !