Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z pieczarkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 udka z kurczaka,¼ małej główki kapusty ( najlepiej młodej ),2 marchewki,1 pietruszka
2 łyżki masła,1 łyżka usiekanego koperku,1 łyżka usiekanej natki pietruszki
przyprawa uniwersalna
1/2 litra wody
bulion 1 kostka
seler 1/8 szt.
por 1/2 szt.
ziemniaki 4 szt.
pieczarki 8-10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z pieczarkami :

Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w ósemki . Marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka , kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać Bulionetki .Na maśle podsmażyć na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki .Dołożyć do garnka . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje)2
Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami .
Obrać mięso z udka z kości , skórek i chrząstek i włożyć połowę do zupy ( resztę użyć na paszteciki .Wsypać koperek.
Podawać posypane dodatkowo natką pietruszki z ,, Drożdżowymi pasztecikami z kurczakiem \".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 07.09.2011 12:26
wyglada swietnie, bravo.
kochanyptysiu 25.07.2011 07:56
dopiero teraz uświadomiłam sobie,jakajestem głodna:)
Dorota59 12.05.2011 19:28
pyszniutkie
Anita21 01.04.2011 21:54
wygląda obłędnie , mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak