Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica grillowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 500 g

Marynata

cebula 1 szt
oliwa 4 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica grillowana

Kroki postępowania

1
Polędwicę kroimy na plasterki o grubości ok.1,5 cm.
Krok 1 - Polędwica grillowana foto
2
Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty (cebulę najlepiej posiekać w talarki).
Krok 2 - Polędwica grillowana foto
3
Polędwicę mieszamy z przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Krok 3 - Polędwica grillowana foto
4
Polędwicę grillujemy ok.4 minut z każdej strony.
Krok 4 - Polędwica grillowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.01.2017 10:22
smaczne mięsko
Janina 11.01.2017 16:50
Fajne mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak