Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowo-bananowy na jogurcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan obrany 135 g
jabłko obrane 95 g
miód gryczany 1 łyżka
jogurt naturalny 180 g
młody jęczmień sproszkowany 1 płaska łyżeczka
sezam czarny do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowo-bananowy na jogurcie

Pracę na musem zaczynamy od obrania banana. Kroimy go w plasterki i wkładamy do wysokiego naczynia.

Jabłko obieramy, też kroimy w plasterki i dorzucamy do banana.

Dokładamy sporą łyżkę miodu, u mnie gryczany, jedną płaską łyżeczkę młodego jęczmienia i ok. 50 g jogurtu.

Wszystko dokładnie blendujemy i na koniec dolewamy resztę jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 11.01.2017 17:46
super deser:)))
Wiktoria29 11.01.2017 16:39
fajny pomysł na prosty deser
2milutka 11.01.2017 16:38
zdrowy deser
Smaczna_B 11.01.2017 16:29
bardzo ładnie skomponowane zdjęcie. , podobają mi się te kwiatuszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak