Sposób przygotowania

Groch moczyć w letniej wodzie przez noc, następnie ugotować w wodzie z moczenia. Czosnek obrać, posiekać i dodać do grochu pod koniec gotowania. Miękki groch przepuścić przez maszynkę i wymieszać z majerankiem. Wywar drobiowo- wołowy( może być inny)podgrzać i mieszając go dodać przetarty groch. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę, dodać do zupy. Z mąki pszennej i oleju zrobić zasmażkę i dodać ją do zupy. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    to sie nazywa dobre jedzeni :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    to się nazywa dobre jedzenie :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    wiadomo domowa najlepsza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    nie przepadam za zupami ale ta wyszła przepyszna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    smaczna bo domowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !