Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 szklanki mleka
4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 pełna łyżka cukru waniliowego
2 łyzki cukru
2 zoltka
1 płaska łyżka masła

Porada

Szklanka do odmierzania mleka powinna mieć pojemność 250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrami.
W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną.
Na gotujące mleko z cukrami i masłem wlewamy rozrobione mleko z m mąką i żółtkami.
Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze około pół minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 25.01.2017 19:20
uwielbiam taki budyń
Margo1 20.01.2017 22:40
Wyglada rewelacyjnie
Klausia 13.01.2017 23:42
Pyszności :)
Mniam 11.01.2017 11:26
Najbardziej lubię taki polany sokiem malinowym - pycha :)
AZgotuj 11.01.2017 11:08
lubię taki budyń, gdy za oknem zima:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak