Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z parówkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2
natka pietruszki
parówki
paseczek wędzonki 30 dag
seler, sól i
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z parówkami

Marchewkę kroimy w kostkę , zalać wodą , wrzucić kostki rosołowe, przyprawy i gotuj. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka . Wędzonkę podsmażamy na patelni i wrzucamy. Parówki zależy od nas jaka ilość, mogą być grube lub cienkie pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Z mąki , soli , jajka i wody zagnieśc twarde ciasto , odrywaj kawałeczki i wrzucaj do gotującej się zupy. Posyp natką pietruszki.Na koniec możemy zabielić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 04.10.2013 09:06
szybka zupka
babcia
babcia 09.12.2012 13:53
moja ulubiona
eeee 05.03.2012 16:47
Ja kocham zupy i parówki haha :) muszę wypróbować
eeee 05.03.2012 16:47
Ja kocham zupy i parówki haha :) muszę wypróbować
Iwona51
Iwona51 22.03.2011 22:22
smaczna z kiełbaską śląską
Margo1 27.08.2010 13:09
Po prostu uwielbiam tą zupę
Monika193
Monika193 27.08.2010 09:03
kartoflanka pycha, ale z toruńską a nie z parówką ;p
Kate131 27.08.2010 08:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak