Sposób przygotowania

Marchewkę kroimy w kostkę , zalać wodą , wrzucić kostki rosołowe, przyprawy i gotuj. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka . Wędzonkę podsmażamy na patelni i wrzucamy. Parówki zależy od nas jaka ilość, mogą być grube lub cienkie pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Z mąki , soli , jajka i wody zagnieśc twarde ciasto , odrywaj kawałeczki i wrzucaj do gotującej się zupy. Posyp natką pietruszki.Na koniec możemy zabielić .

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 6
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kartoflanka pycha, ale z toruńską a nie z parówką ;p
  • 5
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Po prostu uwielbiam tą zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna z kiełbaską śląską
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Ja kocham zupy i parówki haha :) muszę wypróbować
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Ja kocham zupy i parówki haha :) muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    szybka zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !