Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
cebula czerwona 2 sztuki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane udka

Udka myjemy i dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Cebule kroimy w drobną kostkę. Udko kładziemy na folii aluminiowej, posypujemy przyprawą do kurczaka, cebulką, koprem i pietruszką, wykładamy kleks musztardy. Całość zawijamy w folię i grillujemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak