Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić na tyle żeby póżniej łatwo było nam rolować , posmarować musztardą,warzywa w kostkę a boczek w paseczki. Paseczki boczku położyć na każdym plastrze , cebulkę i ogórka posypać solą i pieprzem.Plastry mięsa spiąć wykałaczką , albo obwiązać nicią. Zarumienić w jakimś płaskim garnuszku z obu stron.Następnie wlać pół litra wody i dusić . Następnie wyjmujemy rolady i zaprawiamy mąka z wodą i śmietaną lub jogurtem naturalnym.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie zawijańce jeszcze z dobrym mięskiem i sosiikiem
  • 5
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    miałam na myśli z kluskami śląskimi lub kopytkami
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 9
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie nie dziekuje wołowiny nie jadam :P
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne sa
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    wołowa jakos do mnie nie przemawiają
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rolady lubię a do tego kluski i buraczki pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super są te rolady
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne rolady
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    idealne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !