Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1\\2 udżca wołowego
Musztarda sarepska Prymat 2 ł.
wędzony boczek 20 dag
ogórki kiszone 2
cebula biała 1
mąka
3ł śmietany
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe

Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić na tyle żeby póżniej łatwo było nam rolować , posmarować musztardą,warzywa w kostkę a boczek w paseczki. Paseczki boczku położyć na każdym plastrze , cebulkę i ogórka posypać solą i pieprzem.Plastry mięsa spiąć wykałaczką , albo obwiązać nicią. Zarumienić w jakimś płaskim garnuszku z obu stron.Następnie wlać pół litra wody i dusić . Następnie wyjmujemy rolady i zaprawiamy mąka z wodą i śmietaną lub jogurtem naturalnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.02.2012 13:51
idealne
jeta72 24.08.2011 23:07
pyszne
RenataZ-et 04.03.2011 11:43
Pyszne rolady
ElizaT 17.01.2011 00:56
super są te rolady
alaaa 11.09.2010 19:36
rolady lubię a do tego kluski i buraczki pycha
pipi765 09.09.2010 11:20
wołowa jakos do mnie nie przemawiają
pauluna
pauluna 09.09.2010 11:20
pyszne sa
marzencia2007 07.09.2010 16:51
nie nie dziekuje wołowiny nie jadam :P
Monika193
Monika193 27.08.2010 09:02
mniam
Kate131 27.08.2010 08:50
fajne
Margo1 27.08.2010 07:05
miałam na myśli z kluskami śląskimi lub kopytkami
Margo1 27.08.2010 07:04
Lubię takie zawijańce jeszcze z dobrym mięskiem i sosiikiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak