Sposób przygotowania

Do garnka wrzucić margarynę, masło, cukier, cukier i esencję waniliową oraz wodę. Wszystko razem zagotować, a gdy składniki zaczną się gotować dodać kakao, ciągle mieszając. Gdy cukier całkowicie się rozpuści zdjąć z ognia i wsypać mleko energicznie mieszając do czasu aż masa stanie się gładka.
Przygotować 2 foremki teflonowe tzw keksówki i wyłożyć masę do foremek. Odstawić do wystygnięcia. Gdy całkowicie wystygną, wstawić do lodówki na godzinę by krówka stężała. Kroić na małe prostokąty. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jeśli ktoś lubi gorzką czekoladę można dodać więcej kakao, rodzynki i orzechy do gorącej masy i będzie jak gorzka czekolada bakaliowa. SMACZNEGO.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    pewnie smaczne
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie wynalazki
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    GreenFox

    Super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne...
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !