Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane faszerowane papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona ramiro 4 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane faszerowane papryki

Pierś z kurczaka obsypujemy papryką i pieprzem cayenne, odstawiamy do czasu zamarynowania czyli jakieś 2 godziny. Mielimy razem z cebulą, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz mięso mielone wieprzowe i solimy. Masę wyrabiamy i faszerujemy nim papryki. Smarujemy olejem i grillujemy z obydwu stron po 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 15.01.2017 16:00
ale pycha
Barbara13 09.01.2017 20:28
bardzo fajny pomysł
Olga_SK 09.01.2017 14:41
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak