Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, rożyczki odciąć, obgotować około 8 minut w osolonej wodzie, nastepnie zrobić ciasto nalesnikowe (indywidualnie w przepisu), maczać w cieście i wkładać do frytownicy nagrzanej lub garnka jak na frytki.
Podawać z sosami tzatziki lub salsą, świetna przekaska do piwa.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    jadlem podobne polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Taki kalfior jest przepyszny!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    ciekawy sposób na przyrządzenie kalafiora
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadłam nigdy takich kalafiorów
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    uwielbiam go :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    kiedyś jadłam takie kalafiorki w hiszpanii - były naprawdę pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajna potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !