Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska - pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
podgrzybki 300 g
jajko 1
Sól, pieprz, majeranek
czosnek 1 ząbek
masło
kabanos kilka szt. (pepperoni)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska - pikantnie

Podgrzybki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na maśle, gotowe miksujemy w blenderze, dodajemy do mięsa mielonego, przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem, papryka ostrą w proszku, dodajemy wyciśnięty czosnek, namoczoną bułkę, dokładnie ugniatamy. Gotową masę układamy do naczynia, najpierw połowę, następnie układamy kabanosy i drugą połowę masy. Pieczemy w piekarniku w temp 180°C 25-30 minut. Podawać z ziemniaczkami i sosem grzybowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 26.06.2011 11:00
ciekawie i pysznie
Mati13 17.04.2011 19:18
pyszna!
Ewa104 23.03.2011 06:43
Z tymi kabanosami fajny pomysł.
SmacznaPyza 02.02.2011 10:46
bardzo pysznie!
agnieszka189 20.01.2011 09:25
ciekawe
Mati13 03.10.2010 12:55
świetne danie!
polly66 08.09.2010 08:48
ładnie wygląda
aguus 27.08.2010 09:38
Smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak