Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z faolką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dużych dojrzałych pomidorów 12
fasolki szparagowej żółtej 400 g
pieczarek 500 g
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
sól, pieprz
1 łyżeczka cukru
Kucharek przyprawa do potraw
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z faolką i pieczarkami

Pomidory myjemy parzymy we wrzątku (aby skórka zeszła), kroimy w kostkę (bez pestek) , miksujemy blenderem, dodajemy bazylię, sól, pieprz, cukier, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3cm kawałki, gotujemy z dodatkiem kucharka ok 10minut. Pieczarki kroimy na grube plasterki smażymy na maśle (oddcedzamy nadmiar wody)
Gotową fasolkę i pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego (dusimy ok 5m inut. Wlewamy sos do słoików.Pasteryzujemy ok 1 h.
Sos idealnie pasuje do spaghetti z dodatkeim kurczaka. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 26.09.2011 15:25
rewelacja
beatkaa153 19.09.2011 10:53
fajny przepis
Mati13 04.10.2010 15:39
super przepis:)
misia53 19.09.2010 14:18
Do wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak