Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Eli "Piotruś"

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
wiórki kokosowe 10 dag
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 czubate łyżeczki
margaryna do wysmarowania foremki
cukier puder
mleko 1-1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Eli "Piotruś"

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Margarynę roztopić i lekko przestudzić. Cukier, cukier waniliowy i jajka utrzeć na puszystą masę.

Do ubitych jajek dodawać na przemian mąkę i mleko ciągle mieszając. Na koniec dodać kokos i ciepłą margarynę.

Wymieszać i wylać do formy babkowej, wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec przez 40 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 27.08.2010 12:05
Dziś chyba namówię mamę do zrobienia bo wygląda przepysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak