Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie serowo koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonej ryby (u mnie morszczuk) 70 dag
koperek pęczek
serek topiony
śmietana 18 proc 200 ml
sól, pieprz
Kucharek SMAK WIOSNY
sok z cytryny
torebka do gotowania na parze

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie serowo koperkowym

Rybę rozmrażamy , osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki. Koperek siekamy.
Do rondelka wlewamy śmietankę , dodajemy rozdrobniony serek topiony, koperek, sól, pieprz, zagotowujemy, serek topiony musi się rozpuscić.
Do woreczka ukłądamy rybę zaelwamy sosem, gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 7-10 minut. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 09.02.2011 12:50
pyszna rybka pyszny sosik
ZEWA 16.12.2010 17:38
a czy smak serka ma znaczenie, czy może być obojętnie jaki ?
Kate131 28.09.2010 12:51
pyszne
aguus 27.08.2010 09:38
Musi być baaardzo smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak