Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Placki:
3 kg ziemniaków
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 jajka
6 łyżek mąki pszennej
sól,pieprz
olej do smażenia

Mięso pokroić w większą kostkę.Pieczarki mniejsze przekroić na pół,a większe na ćwiartki.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażać partiami na oleju i odkładać do rondla.Na pozostałym po mięsie oleju przesmażyć pieczarki z cebulą i dodać do mięsa.Dodać czosnek,paprykę w proszku,pieprz,przyprawy,podlać wodą i dusić pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie,Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu mieszając i zagotować.

Ziemniaki zetrzeć na tarce do placków i odsączyć.Wodę z placków zostawić do odstania.Cebulę i czosnek zmiksować na miazgę.Do potartych ziemniaków dodać cebulę,mąkę,jajka,sól i pieprz do smaku.Wodę zlać z nad skrobii.Skrobię dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszac masę na placki.Smażyć na oleju duże placki.Na połowę placka wyłożyć gulasz,przykryć drugą połową i polać sosem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mniam! Super wygląda!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek,trochę pracochłonny ,ale jaki efekt
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    potrawa powaliła mnie na kolana , jest przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !