Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetkowa impresja Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron chiński nitki 1 opakowanie
awokado 3 sztuki
grejpfrut czerwony 2 sztuki
sól do smaku
cukier puder do smaku
majonez
krewetki 40 (marynowane w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetkowa impresja Eli

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Grejfruty obrać,podzielić na cząstki,usunąć gorzkie błonki i pokroić w kostkę.Duże krewetki pokroić w krążki(małe koktajlowe zostawić w całości).Awokado obrać i pokroić w kostkę.Dodać sól,pieprz,przegnieciony przez praskę czosnek,cukier puder do smaku i majonez,wymieszać.Na dno kieliszków koktajlowych wyłożyć makaron.Na makaron wyłożyć sałatkę krewetkową.Ozdobić kawałkami grejfruta i krewetkami.Natychmiast podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JUSTYNA61 24.02.2012 13:08
coś dla mojego męża, zrobię je na jego urodziny :)
mala2021 18.05.2011 07:19
super
FAFIK 20.02.2011 09:57
Ciekawe danie! Brzmi smacznie i bardzo wykwintnie.
Bart 11.01.2011 23:45
fajna
oliwkowa
oliwkowa 10.11.2010 14:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak