Sposób przygotowania

Mięso lub kości zalać 2.5 litra wody,dodać kucharka i gotować około 30 minut.Ziemniaki pokroić w kostkę,jarzyny zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wywar przecedzić przez sito(jeśli był gotowany na mięsie,to zachować je na przykład do jakiegoś farszu)do garnka,wrzucić ziemniaki,potartą jarzynę,liście laurowe,ziele angielskie i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Chochlą wyjąć 1/3 zupy do innego garnka i zmiksować.Wlać do pozostałej zupy,zagotować,przyprawić solą,maggi i pieprzem.Rozbełtać jajka i wlewać małym strumieniem do zupy,ciągle mieszając.Jajka się lekko zetną i dodatkowo zagęszczą zupę.Jeśli zupa jest za gęsta,dolać przegotowanej wody,żeby uzyskać odpowiednią konsystencję.Doprawić roztartym na dłoni majerankiem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam kartoflankę!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !