Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po diabelsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
keczup 5 łyżek
czosnek 5 ząbków
miód płynny 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po diabelsku

Skrzydełka myjemy i suszymy. Mieszamy ze sobą keczup, koncentrat, miód, musztardę, majonez, koncentrat. Dodajemy rozpuszczoną w 3/4 szklanki gorąćej wody kostkę rosołową oraz przeciśnięty czosnek. Skrzydełka układamy na blasze, okładamy każdy kawałek sosem i pieczemy przez 40 minut pod przykryciem w temp. 170 stopni. Skrzydełka możemy również grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak