Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
jajko 1 sztuka
olej 10 dkg
cukier puder 10 dkg
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka otarta z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, cukier puder, proszek do pieczenia, mleko, skórkę z cytryny. Zagnieść szybko ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu. Rozwałkować ciasto na placki półcentymetrowej grubości i wycinać z nich małe kwadraciki. Na wysmarowanej tłuszczem blasze luźno ułożyć ciasteczka (bardzo urosną!) i nakłuć je widelcem. Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor. Jeszcze ciepłe można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 31.12.2011 11:07
pycha
christopher1 27.08.2010 12:06
Miodzio w ustach :)
RenataZ-et 27.08.2010 09:13
ojjj tak, albo do popołudniowej kawki! pychotka :)
Margo1 27.08.2010 07:02
uwielbiam do gorącej herbaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak