Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone polędwiczki z indyka z sosem żurawinowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica z indyka 2 sztuki
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Dodatkowo

sok żurawinowy

Porada

Polędwiczki przygotowałam na niedzielny obiad, wyszły bardzo smaczne i soczyste. Sos żurawinowy doskonale się łączy z mięsem, najlepiej smakują podane z opiekanymi ziemniakami oraz surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone polędwiczki z indyka z sosem żurawinowym

Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wstawiamy na noc do lodówki. Polędwiczki obsmażamy na rozgrzanej patelni grillowej, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 20-30 minut. Upieczone kroimy w plastry i polewamy sosem żurawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.01.2017 11:43
Jakie pyszne danie !
Renataj 03.01.2017 23:23
Aż zaburczało mi w brzuchu:) Bardzo apetyczne danie:)
Jadwiga/Jaga85 03.01.2017 21:49
pyszne danie
Marta1986 03.01.2017 18:17
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak