Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini zrazy wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
boczek wędzony 300 g
Cebulka złota marynowana Smak 1/2 słoika
masło 2 łyżki
ogórki kwaszone Smak 3 szt
Musztarda delikatesowa Prymat 1 słoik
mąka pszenna 1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: mini zrazy wołowe

Mięso wołowe pokroić w cienkie plastry, a następnie rozbić.
Na każdym kawałku posolonego i posypanego pieprzem mięsa rozsmarować łyżeczkę musztardy i chrzanu i ułożyć plasterek lub dwa wędzonego boczku. Następnie 2-3 cebulki ułożyć na boczku razem ze słupkiem ogórka kiszonego. Mięso zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami.
Każdy zraz obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni partiami tak, aby mięso się obkurczyło i lekko przyrumieniło. Na dużej patelni ułożyć mięso ciasno, dolać około 200 ml wody, i dusić pod przykryciem przez 40 minut. Podawać na ciepło z ziemniakami, kaszami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak