Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowe naleśniki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej do smażenia
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
woda letnia 1 szklanka
jajko 3 sztuki
migdały w płatkach prażone 2 garści
cukier waniliowy 2 opakowania
mąka pszenna 2,5 szklanki
cynamon Prymat do smaku
marmolada 1 jabłkowa

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowe naleśniki

Wlać do pojemnika wodę i mleko, wbić jajka i wsypać mąkę i zmiksować wszystko razem tak aby nie pozostała żadna grudka, następnie dodać 2 cukry waniliowe oraz aromat waniliowy i wymieszać.
Gdy ciasto jest już zrobione rozgrzać olej na patelni, po czym wlać na niego ciasto, większą ilość aby powstał grubszy naleśnik. Wsypać na ciasto równomiernie prażone płatki migdałów. Zapiekać, a po chwili obrócić naleśnik, zminimalizować ogień. I piec przez chwilkę, nie za długo aby migdały się nie spaliły. Wyciągnąć. Na 1/3 naleśnika przez środek wyłożyć marmoladę jabłkową, delikatnie ją rozsmarować na tej 1/3 naleśnika po czym zagiąć do środka boki i udekorować bitą śmietaną, cynamonem oraz płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.04.2012 18:02
Apetycznie wygląda
jolaxa 07.07.2011 12:06
pycha
Kate131 16.02.2011 07:08
pycha
iknkirke 24.11.2010 08:59
Jeszcze takich naleśników nie jadłam
aguus 27.08.2010 09:32
nabrałam apetytu na naleśniczki... Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak