Sposób przygotowania

Bakłażan pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na ok godzinę.
Przygotować sos pomidorowy; Pomidory lekko w puszce pociąć wyłożyć do garnka, dodać przyprawy ; sól, pieprz, oregano i rozgotować.
Bakłażany wypłukać, osączyć na sicie. Cukinię pokroić w podobne plastry i krótko obsmażyć warzywa z obu stron, przekładać na przemian w naczyniu żaroodpornym.
Zalać sosem, posypać oliwkami pokrojonymi w plasterki i obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiec w piekarniku ok 30 min jeśli jest jedna warstwa dłużej jeśli dwie. Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Ładnie wygląda, i chyba tak smakuję
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    wygląda rewelacyjnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !