Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chałwa z kaszy mannej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
kasza manna 1 szklanka
woda 0,5 litra
masło 0,5 kostki
orzechy włoskie 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: chałwa z kaszy mannej

cukier z wodą gotować ok 20 min aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki kaszę smażyć na rozgrzanym maśle mieszając aż nabierze złotego koloru wlać syrop i mieszać aż manna połączy się z cukrem przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i wstawić do słabo nagrzanego piekarnika 120 stopni na ok 15minut gotową masę ugnieść w salaterce a po wyjęciu przybrać orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.11.2010 19:25
może być dobre:)
christopher1 27.08.2010 12:14
Mama uwielbia chałwę trzeba będzie wypróbować :) dzięki za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak