Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szkl
mąka 4 szkl
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 3 szt
olej 3 łyżki
drożdże 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka . Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną , piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.
w piekarniku na blasze ok 35 min w temp 175 , na kamieniu ok 20 min w temp 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 28.08.2010 13:29
ciekawy przepis wart spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak