Sposób przygotowania

Cebule drobniutko posiekać.Grzyby obrać,większe pokroić i każdy gatunek osobno usmażyć na 2 łyżkach oleju z odrobiną cebuli,solą i pieprzem.Ziemniaki zetrzeć na tarce z nałymi oczkami (nie na miazgę) i na sicie odcisnąć nadmiar soku (nad garnkiem).Do ziemniaków dodać ostudzone grzyby,resztę cebuli,czosnek przeciśnięty przez praskę,mąkę,jajka,skrobię która ustała sie z odciśniętego soku(sok ostrożnie zlać)doprawić solą i pieprzem do smaku.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej.Kłaść łyżką ciasto formując placki i smażyć z obu stron na złoty kolor.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    moje klimaty :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    bardzo smacznie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !