Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi i borowikami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 gram
polędwica wieprzowa 100 gram
śmietana UHT 36-procentowa 150 ml
cebula biała
sól do smaku
pieprz
koperek 1 pęczek
borowiki 150 gram
parmezan starty 50 gram

Porada

borowiki mrożone lub świeże :)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi i borowikami.

Ugotawać i zahartować borowiki. Pokroić w duże kawałki i podsmażyc na oleju z cebulą.
W "miedzy czasie" ;) dodać poledwiczki pokrojane w plastry i nastawić makaron.
Smażyć jeszcze 2 minutki na wolnym ogniu,dodać śmietanę i powoli zredukować.
Doprawić na koniec.
Dodać ugotawany makaron i koperek, wymieszać,posypać parmezanem.
SMACZNEGO —

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.01.2017 15:57
wspaniałe danie
Ada-Gaba 21.12.2016 18:54
doskonałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak