Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Stefania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka
wiórki kokosowe 2 łyżki
herbatniki 5 paczek
Polewa:
margaryna 1\\2 kostki
cukier puder 1\\2 szklanki
kakao 2-3 łyżki
bakalie
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Stefania

Wykonanie:
Mleko, margarynę, i cukier zagotować. Następnie po troszku wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kakao. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć (lekko uciskając)herbatniki. Polać polewą, Posypać wiórkami kokosowymi. Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Wtedy polać całą powierzchnię ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak