Sposób przygotowania

Śliwki wydrylować. Posypać cynamonem, wymieszać. Z ciasta pierogowego przygotowywać wg znanego sposobu placuszki takiej wielkości, by swobodnie zalepiać w nich całą śliwkę. Gotowac we wrzącej, lekko osolonej wodzie /3-4 minuty po wypłynięciu/. Podawać polane zrumienionym masłem , obficie posypane cukrem. Można, polać masłem przesmażonym z bułka tartą, także ze śmietaną.
Nie podaję ilości ciasta , bo zależy to od ilości śliwek i apetytów biesiadników! :)

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    rewelacyjne!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    przepyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ze śliwkami nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepysznie wyglądają, super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    super pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Przydałby się jeszcze przepis na ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !