Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 0,5 kg
boczek 20 dag
cebula biała 2 sztuki
masło 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 0,5 szklanki
ser pamezan 15 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasola zapiekana

namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości i odcedzić boczek pokroić w kostkę zrumienić z cebulką dodać fasolę sól i pieprz do smaku potrawę włożyć do żaroodpornego naczynia zalać śmietaną posypać parmezanem zapiekać w gorącym piekarniku przez 15minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 30.09.2010 12:18
zachęcający przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak