Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dkg.
olej 2 łyżki
jajko 2 szt.
sól szczypta
woda letnia 1 szkl.
cebula biała 1 szt.
masło 3 łyzki
ser biały 250 g.
ziemniaki ugotowane 400 g.
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżki
Kucharek 2 łyżki
masło do ugotowanych pierogów 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Na maśle usmaż pokrojona cebulę, dodaj ser, ziemniaki i ubij mocno tłuczkiem, żeby się wszystko wymieszało. Na stolnicę wysyp mąkę, wbij jajka, wlej olej wodę i posyp solą.
Zarób miękkie ciasto. Wałkuj częściami cienkie placuszki, wykrawaj szklanką kółka , nakładaj farsz i dobrze zlepiaj rogi. Gotuj w osolonej wodzie. Jak odcedzisz to polej stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.10.2013 09:15
mogę takie jeść codziennie, pyszne
Krystyna32 27.03.2011 08:53
moje ulubione !
Magdalena/26Mooi 06.03.2011 21:40
super;)
tulipan
tulipan 18.09.2010 09:45
Też uwielbiam pierogi ruskie
Mysiunia 31.08.2010 11:31
uwielbiam pierogi! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak