Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłkami
Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż, by powstały cieńsze płaty. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Gotowe przekładamy na patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju i grillujemy kurczaka do zarumienienia z dwóch stron. Tak przygotowany filet studzimy i kroimy w paski.
Sałatę przepłukujemy i osuszamy. Gotową rwiemy na grube kawałki.
Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze części (np. ósemki) i usuwamy gniazda nasienne.
Cebulę kroimy w cienkie krążki.
Liście sałaty przekładamy na przygotowany talerz lub mniejsze talerzyki. Na ich wierzch wykładamy grubo pokrojone kawałki filetu, jabłka oraz cebulę. Całość posypujemy parmezanem, startym na tarce o małych oczkach. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.